Tuesday, April 8, 2014

EMPAT ANAK BERANAK MENUNAIKAN UMRAH DAN ZIARAH


21 Mac 2014 (Jumaat):-
Jam 11.30 malam - Bertolak dari rumah ke R & R Simpang Pulai. Terima kasih kepada adinda Mat Isa, adinda Khodijah dan anakanda Mohd. Faiz kerana sudi bersengkang mata untuk menghantar kami empat anak beranak untuk menunai umrah. Terima kasih juga kepada anakanda Mior Nasuha yang turut sama menghantar. Begitu juga adinda Roslan dan isteri Roshidah.

22 Mac 2014 (Sabtu):-
Jam 1.30 pagi - Van dari Bagan Serai sampai untuk membawa kami ke KLIA. Kami sampai di KLIA jam 4.30 pagi. Setelah "check-in" barang, kami tunaikan solat subuh. Selesai pemeriksaan imegresen, menaiki "train" ke bilik menunggu. Memakai pakaian ihram di surau KLIA dan terus menaiki kapal terbang. Berlepas dari KLIA jam 9.50 pagi dengan kapal terbang QR845.

Transit di Doha. Di sini kami berniat umrah. Kapal terbang terus ke Jeddah. Sampai di Jeddah dan setelah urusan kastam selesai, kami dibawa ke Hotel di Makkah dengan menaiki van. "Check-in " di hotel dan selepas makan malam, kami dibawa ke Masjidil Haram untuk mengerjakan umrah.

Kumpulan kami adalah seramai tujuh orang dari dua keluarga. Ini adalah sungguh selesa dan memudahkan pihak mutawif membimbing kami semasa melalukan tawaf umrah, sai dan bertahlul. Selesai mengerjakan umrah sebelum subuh. Alhamdulillah.

No comments: