Wednesday, March 30, 2011

BUKAN TEMAN NGATER TAPI APER YANG TEMAN MACER

HEI OGHANG-OGHANG POMPUAN

Mase teman nyelak-nyelak buku cadang-cadangnyer nak ngemeh ler, teman jumperler pulak satu buku. Mace punyer mace, teman tertaghek ler satu artikel yang ceghiter pasei oghang pompuan yang dinilei oleh ighang laki.

Oghang pompuan nih memang banyak peliknyer. Kaloler disenaghaikan kepelikan oghang pompuan nih boleh boleh jadi buku mengkome oiiii. Beh tebel daghi kamus dewan gamaknyer. Camaner pon mengkome peghatikan kelakuan pelik oghang pompuan di mater oghang laki.

1. Kalo oghang pompuan dapat kekawan ghapat, pegi melantak berduer, Pegi bersenam berduer. Semenyer akan berduer. Leh dikaterkan ke maner-maner pon deme berduer. Tapi yang teman nengok pelik bebenor tuh, nak ke tandeh pon berduer.

2. Oghang pompuan nih mudah bebenor cayor ngan puji-pujian. Biler oghang puji muler deme tuh senyum melepior. Padehei deme tuh tahu sesangat pujian itu hanye ler umpan namun deme tetap juger tertipu ngan pujian.

3. Oghang pompuan nih semedang ajer cakap terbalek. Deme tuh idak ler gemok tapi deme kate gemok. Kekadang tuh teman jumper oghang pompuan cantik dan teman puji ler cantik tapi deme kate idak cantik. Biler kite cakap deme tuh gemok ngan idak cantik, kecek ati pulak deme tuh.

4. Asei meghajok ajer beghi ler pader oghang pompuan. Megahjok nih dah sinonim ngan oghang pompuan. Ngaper oghang pompuan suker meghajok? Biler dah meghajok bukan men cakap tak nak dipujok, pade hei memang ndak sesangat deme tuh dipujok.

5. Asei namer oghang pompuan jer, mesti hobi nombor wahidnyer dah tentu shopping. Deme nih memang hebat bebenor keghaner sanggop ngan mampu shopping sehaghi suntok tanpa melantak ngan minum. Yang leceh bebenor, biler ngikot oghang pompuan buat window shopping.

Manyak lagi hei oghang pompuan yang teman ndak tuleh, tapi teman ghaser cukup ler seketike. Mengkome yang macer aper yang teman tuleh, boleh ler buat sikit penilaian, aderker beno aper yang teman tuleh nih?

6 comments:

jeBateja said...

ahakz...teman setuju bebenor...ahakz...tapi teman tak reti le nak publishkan....ahakz

a.samad jaafar said...

teman ghase la to.. yg no 5 tu je kughang sikit.. yg lelain ta.. tepat 110% yeop.. isk ! mcm peghonoh dengan tang 110% ta.. kat mane ye ???

PUANSTOBERI said...

teehehhe... tu baru sket.
Harus ada 1001 lagi perangai kami2 yg ada.
jadi kami perlu lah kaum2 Yob utk melayan kepelikan mike ni yer. miahahaha

amalhaj said...

jgn setuju ajer jebat oiii... camner pon pade teman kepelikan oghang pompuan tuh idak nyusahkan sesapa.

amalhaj said...

miker nih jgn ler ngater tepat sampei 110% pulak mad oiiii.... riso pulak teman... hahahahahahaha

amalhaj said...

memang betui pon puanstoberi oiii. teman ader jumper oghang pompuan pelik, ngadap tv malam buter ngulom stoberi nyecah cokelat..... hahahahaha pelik kan kan kan