Monday, July 27, 2009

KELIRU DAN DIKELIRUKAN

Zambri minta ulama' Pas keluarkan fatwa bila Nizar pegang lilin seperti gambar di atas. Ulama' Pas dah keluarkan ulasan (bukan fatwa) dan pandangan berkaitan kelakuan Nizar ini. Nizar yang ada pengetahuan agama Islam sewajarkan telah berfikir sebelum melakukan sesuatu perkara kerana "punca setiap tindakan ialah fikiran".
Majlis Fatwa dan mufti dah keluarkan hukum kelakuan Pak Lah seperti gambar di atas. Perbuatan seperti ini masih dilakukan pada setiap tahun. Apakah mereka ini "kebal" dengan hukum yang telah dikeluarkan oleh majlis? Lihatlah apakah pada tahun 2009 ini akan berlaku perbuatan seperti gambar di atas. 1Malaysia akan tahu dan 1Malaysia akan melihatnya.

Persoalannya, apakah perbuatan ini dibolehkan? Ulama' UMno adalah sewajarnya membari jawapannya agar rakyat 1Malaysia tidak keliru dan dikelirukan atas perbuatan dan kelakuan seperti gambar di atas. Ingatlah, Rakyat Didahulukan, Pemimpin dikemudiankan. Gambar di atas akan menjanjikan bahawa 1Malaysia akan tahu dan 1Malaysia akan melihat perbuatan yang dilakukan oleh pemimpin mereka.

No comments: