Inile dia yang deme katekan tu "Lade Burung". Ade juge deme kate caba burung, cili burung, cili padi, cili api, fuyo banyaknye name. Itu le sebabnye dia ni hebat. Oghang negheri kalo masak gula lomak mesti deme pangge "masak lomak cili padi". Fuyo, berpoluh den, bilo makan nasik ngan gula lomak cili padi ni. Awas, nanti BUASIR . Buasir ni pun boleh memunuh.....Ini pulak deme pangge "geduak". Ade juge deme kate "kerdas". Rase macam jering tapi lebih "kick" dari jering. Semedang aje makan geduak ni ngan samba nyor. Mengkome seme yang makan geduak ni kalo "kayo" jangan "kayo" merate kat bilik ayo tuh, nanti melentom baunyer.
Oghang kampung teman pangge bende ni "leweh". Ntah aper yang leweh pun ntah. Tapi bile dah masak (rebus) jadi lembik meleweh aje. Mungkin tu sebab deme pangge leweh. Ade tempat juge pangge "paku rawan". Ape yang rawan pun ntah. Rebus leweh cecah samba belacan, fuyo.... tentu tak ngombeng walopun dah berpinggan nasik masuk temolok.
Kalo peribahase Melayu kate, "tangka jering", ini le rhupernye isi jering tuh. Jering mude kalo wat ulam gunyer samba nyor. Kalo dah tue boleh "tanam" kasi cambah. Bile dah cambah korek balik, potong-potong campor dalam gula lemak, bau tak seberape bile dimasak, tapi kalo jering tanam makan mentah, melentom baunyer... boleh cium sampa dekat-dekat 5km
No comments:
Post a Comment